Ny­hed! Spot­life for 6. - 8. klas­se

Spotlife er for elever i udskolingen. Eleverne sætter spot på det, der er fedt ved at være ung i netop deres by. I samarbejde med UNG Vejle samles vi til Spotlife Celebration, fredag den 17. maj fra kl. 10-16, som afslutning på ugen, ved DOMUS i Vejle

Den 17. maj DOMUS, Ved Sønderåen 1, 7100 Vejle kl.10.00-16.00, hvor alle er velkommen

Glæd jer til bl.a at møde Campus, SDE, Sosu-skolen, Tandplejen, SSP m. fl. Til en spændende dag for overbygningen

Program

Kl. 9.30 Åben for ankomst

Kl. 10.00 Velkommen v. Ungdomsskoleleder Mette Hjelholt og Martin Sikær, formand for BFU

Kl. 10.05 Intro til dagen v. Lars Ulrik, SpotLife koordinator og Sahra, projektmedarbejder UNG Vejle

Kl. 10.15 Hvad er ungekultur og hvorfor er det vigtigt? Oplæg og Demokrati Fitness v. Ungdomsringen og Ungeambassadørerne

Kl. 10.30 Udforsk pladsen: Besøg boder og aktiviteter og oplev performance fra Det Flyvende teater

Kl. 11.30 Bevæg dig for livet: Vær med i STOMP-workshop med Jesper Falch

Kl. 12.15 Ungeliv 'Flaskepost til fremtiden' + fælles opsamling og fernisering

Kl. 12.45 Koncert - kunstner afsløres i uge 17

Kl. 13.15-16 Chill-out Lounge: DJ og aktiviteter på pladsen, grill og lav-selv-hotdog

 

  • Målgruppe

    7. klasse - Egnsret

     

  • Forløb i skoletiden 7.-8. klasse

    I samarbejde med UCL er vi i spotlight-teamet ved at udvikle et lærekompendium- til at kunne udvikle en egnsret.

    Forløbet forberedes i ugerne op til SpotLife.

    • Retten udvikles med fokus på lokale samt årstidens råvarer, eller retter som tager udgangspunkt i noget fra jeres by.

    • Der tales om de lokale råvarer, hvor de kommer fra og hvad de kan bruges til.

    Fredag, 10-14
    Alle tilmeldte inviteres aktivitets festival på Domus i Vejle

  • Udvikling af egnsret

    I samarbejde med UCL udarbejdes der et kompendie, som kan bruges til at udvikle jeres bys egnsret.

    • Vi undersøger, hvilke typer landbrug og fødevareproduktion der gennem årene har været tradition for på egnen.
    • Der vil være fokus på de råvarer, som dyrkes tæt på, og at vi anvender dem der er i sæson.

    • Der lægges vægt på madspild. Smag og udseende vil være i centrum.

    • De officielle kostråd følges, både i forhold til at spise mere planterigt, med flere planterige proteiner samt  sammensætningen af fedtsyrer.

    • Derudover ser vi på forholdene, hvordan og på hvilken måde råvarerne fremdyrkes.

    På selve Spotlife dagen, er det hensigten at egnsretten kan udføres  i skolens køkken, f.eks. i tidsrummet mellem kl.10.00-14.00 

    • På dagen kan retten laves og der kan være fællesspisning med 8. klasse. 
    • Til sidst ryddes der op, evalueres og afsluttes i fællesskab.