Indskoling - Vejle den 17. maj

Program og aktiviteter i tidsrummet 11-13

11:00-11:10 Åbningskoncert med Hr. Bue & Frøken Farvestråle
11:10-11:20 Dovenkrop
11:10-12:10 Åbne aktiviteter på pladsen
12:20-12:50 Moussa Diallo Trio
12:50-13:00 Afslutning m. farvel

Aktiviteter og udstillinger på pladsen

DYRE-OL - afprøv forskellige dyrediscipliner på egen krop under kyndig vejledning af Økolariet

SKABERIET - Udforsk billedkunstnens univers med Marie og Ellen fra Musik- og Kulturskolen

ODINS GILDE -  Glæd jer til et løb med rollespilsinspirerede poster, hvor børnene møder de to mesterdetektiver - bamserne Jacques og Hercule. Find vej til Odins Gilde. Meeen... det er ikke helt let, for historien fortæller, at invitationen og vejviseren til Odins Gilde blev røvet af nogle slyngler engang i Vikingetiden. Måske Jacques og Hercule kan hjælpe…
Se opstartsvideo.

KLOVNEN KNUD - Det er magisk og sjovt når Klovnen Knud underholder med trylleri, jonglering, musik og klovnekunst. Han tager alle børn og voksne med på en spændende cirkusrejse, hvor han fylder vores maver med latter og øjne med tårer af grin. Vi har hørt noget om, han kan lave STOMP med kroppen, og måske kan han lære børnene, hvordan man jonglerer med bolde…

TANDPLEJEN - Husker du at børste dine tænder godt og grundigt? Hvordan gør man det egentlig og hvorfor er det vigtigt? Mød flinke mennesker fra Tandplejen, der kan svare på hvorfor tænderne er en meget væsentlig del af kroppen.

SPOT PÅ KROP MED GUMMITARZAN - Kig forbi Vejle Bibliotekernes pavillon og mød heksen fra Ole Lund Kierkegaards børnebogsklassiker Gummitarzan. Her kan man lave en vatnisse, spytte langspyt, cykle på mærkelige cykler, score et mål og sende et ønske afsted til heksen. Der er en bog-præmie på højkant til den heldige vinder af ønskebrønden, som foregår ved lodtrækning på scenen ca. Kl. 12.50

CS-GO LØBEBANE - Vi tager online spillet CS-GO ud af det digitale rum, og giver børnene mulighed for at opleve det, som man ikke kan i spillet: Vægten af soldaternes oppakning. Den skal man selvfølgelig mærke på egen krop, og ud på en munter løbetur - det giver sved på panden.

RYTMETELT - Prøv forskellige rytmeinstrumenter, udforsk lyde og klange og se om du kan finde pulsen i kroppen og måske synge en sang.

VEJLE KUNSTMUSEUM - BodyMapping. Hvad er en krop? Og hvad består den af? Alle kroppe er forskellige  - udforsk det sammen med Vejle Kunstmuseum.

VEJLE KULTURMUSEUM - 

Et "Spoler Kapløb", hvad er det? Kom og vær med i kapløbet som Kulturmuseet står for, hvor inspirationen er industrialiseringen. 

Beskrivelse: Deltagerne vil blive transporteret tilbage til industrialiseringens æra på Kulturmuseet gennem en spændende og engagerende aktivitet kaldet "Spoler Kapløb". Gennem leg og konkurrence vil de få en fornemmelse af den intense dynamik mellem arbejdere og fabriksejere i den industrialiserede verden. 

Kulturmuseet: Mad, ”Tør du smage”.  
Børnene kan ved at være madmodig, komme og smage på forskelligt mad som f.eks.; melorme, flæskesvær og tørfisk. 

 

ÅBENminiSCENE - kom og prøv din stemme af og syng en sang, du kan li'.

HOVEDLØS GERNING - Børn fra Hedegaard Friskole har i et Billedkunstforløb lavet kroppe, som man kan prøve at blive en del af.

POLITIET - Kom og tag en snak med lokalbetjenten, som kommer forbi.

SAMARITTERNE - Skulle ulykken ske, er samaritterne tilstede. Kom også gerne forbi til en snak

 

SPOTLIGHTSANGEN

Traditionen tro skal vi synge, strække tæerne og klappe i hænderne til vores allesammens ’Spotlightsang’.

”Spotlight Festival, hør nu vores kald
Selvom vi er små er det os der kan nå
Tonerne i træerne, op på tæerne
Hils på dine venner, klap i dine hænder”

Lær Spotlightsangen allerede nu, så vi kan skråle den sammen!

MOUSSA DIALLO TRIO

Når verdensmusikken møder Cirkeline, og de afrikanske rytmer rulles ud, kan ingen holde sig i ro, og der bliver masser af dans og sang sammen med børnene.
Den prisvindende bassist og komponist Moussa Diallo har lavet musikken til Jannik Hastrups tegnefilm om Cirkeline og Coco, og til koncerten fortæller han historien og spiller sangene fra filmen sammen med guitaristen Preben Carlsen og djembespilleren Salieu Dibba.
Det bliver en fest!