Huskunstnerforløb

Så er vores skønne huskunstnerforløb i 2022 under temaet #Recykling klar.

Vi har glædet os til at sende årets fantastiske forløb ud til jer. De er sendt afsted til både skoler og institutioner. 

Ellers så kan du se dem her. 

Tilmelding efter først-til-mølle-princippet til Spotlightkoordinator Louise Kastrup Lindgaard på mail: loukl@vejle.dk eller telefon 23 62 38 41.

Vi glæder os til at høre fra jer.

Spotlight forløb for institutioner

 • Kørende kunst med En Hemmelig Klub

  Gør din cykel til et kunstværk sammen med kunstnerduoen En Hemmelig Klub. Sammen med børnene skaber de udsmykninger til deres cykler, som passer sammen med de cykelportaler, som bliver skabt i hver centerby og Vejle. Der skal laves seje bannere, frynser, vindposer eller Spoke cards – ark af karton eller andet materiale, der kan flettes ind mellem cyklens eger.

  Til selve Spotlight Festivalen samles portalerne og den herlige cykelbane vil kunne køres på med de pyntede cykler, som kommer til at passe sammen i farver og tema.

  Målgruppe: De ældste børnehavebørn

  Tid: 1.5 time

  Antal: 15 børn + to pædagoger

  En Hemmelig Klub har udarbejdet instruktioner til pynten, så I selv kan arbejde videre med gøre cyklerne til små kunstværker.

 • Skraldestomp med Beatfactory

  Få gang i seje grooves, sjove moves og herlige rytmer sammen med slagtøjsspiller Jesper Mikkelsen fra Beatfactory. Børnene får muligheden for at spille på forskellige stompinstrumenter og prøve hvor sjovt det er at skulle spille sammen.

  Jesper har skraldecontainere, baljer, spande, koste, pinde, rør og alverdens ting og sager, man kan stompe på med. Det eneste i skal er at have et passende lokale.

  Alder: Børnehave

  Antal: max 25 – workshoppen kan gentages.

  Tid: 25 minutter

 • TRYK PÅ! - Fodtryk, bogtryk, aftryk med Ellen fra Kulturskolen

  Ved hjælp af primært forskellige emballagetyper (bobleplast, bølgepap, plastflasker mv.) afprøver vi alle mulige aftryk af emner sammen på et stort fælles stykke papir/lærred.

  Efter at have lavet alle disse eksperimenter fortsættes med at trykke i gamle bøger. Siderne derfra kan rives ud og bruges til færdige billeder eller blive i bogen.

  Tid: Ca. 1-1,5 time

  Alder: 3-6 år

  Antal børn: Aftales nærmere med underviser

  Praktisk info: Aktiviteten kan evt laves udendørs, hvis vejret tillader. BH sørger for forklæder og afdækning til borde. Spotlight medbringer div. Materialer og udstiller fællesbilledet på Spotlight festivalen i uge 20.

 • Sang og musik med Musikskolen

  Er i klar til en skøn koncert med musikskolens dygtige undervisere? Hvor I også skal synge og bevæge jer? Så er vi klar til at have en herlig fest sammen med jer – ude i institutionen.

  I skal hjælpe os med at synge og bevæge jer – og måske ligner underviserne slet ikke sig selv. Måske er det et par pensionister, der kommer. Eller en pirat. Man ved aldrig liiiiige, hvordan sådan en musiker ser ud.

  Tid: cirka en halv time. Der kan spilles flere koncerter i samme institution.

  Alder: Målrettet børnehaverne, men yngre kan sagtens være med.

  Antal: Aftales med underviserne.

  Praktisk info: Det er muligt at afvikle koncerterne udenfor, hvis vejret tillader det.

Spotlight forløb for Skoler

 • Skab cykelportaler med En hemmelig Klub

  Vær med til at skabe fantastiske cykelportaler og cykelbane sammen med kunstnerduoen En Hemmelig Klub, som samlet bliver til en herlig performance-cykelbane. Portalerne skabes af genbrugsmaterialer og fri fantasi i samarbejde med kunstnerne og er især velegnet som et SFO-projekt.

  Der skal skabes vindposer, regnbuer, statementskilte, ting der kan larme, når man kører gennem portalen og andre forhindringer til cykelbanen.

  Portalerne og forhindringsbanen rejser med til Spotlight Festivalen i byen og til slut til Vejle, hvor de samles til en lang cykelbane foran biblioteket.

  En Hemmelig Klub er vanvittigt dygtige til at få eleverne med på deres projekter, og der er nogle pragtfulde timer i vente for børnene.

  Målgruppe: SFO, indskoling og mellemtrin

  Fag: Billedkunst, håndværk og design

  Varighed: op til 4 timer – kan deles i to (timerne er vejledende)

  Antal børn: op til 25

 • Cyklende brude med Lene Noer

  22 brude i flagrende brudekjoler cykler ud i verden – på flugt fra hymens lænker?  På eventyr? På vej til Tour de France? I en festlig og forunderlig procession – en hyldest til cykelsporten og kønsfrigørelsen.

  Kvindernes ligeberettigelse og styrkeposition i samfundet / kulturen / sporten er under udvikling og potentiel forbedring i disse år. Bruden symboliserer prinsesserollen - den sekundære rolle i forholdet til brudgommen i den patriarkalske samfundsorden.

  Her har vi 22 rebelske brude, som har mod på livet, eventyret og fremtiden, som selvtillidsfulde individer. Mens disse linjer skrives er verdensordenen truet af en ekstremt maskulin aggression, og så meget mere er der brug for kraftfulde statements om at tiden ikke kan skrues tilbage, at kvinder har en styrke der ikke længere kan ses bort fra, og at gender fluidity er en realitet, der ikke igen må undertrykkes. Projektet lægger op til samtaler med eleverne om kønsidentitet og kønsroller, om drømme og realiteter.

  Spotlight har fået doneret sækkevis af brudekjoler, som nu får nyt liv ved at blive bearbejdet og besmykket med grafiske statements af eleverne. Store tøjdukker bærer kjolerne, bliver sat på genbrugscykler og anbragt på europaller med hjul under. De danner en lang procession, som skal med til Spotlight Festivalen og udstilles.

  Senere, i forbindelse med Tour De France etapen i Vejle bliver de – forhåbentlig - sat ud at sejle på Vejle Fjord! med vind i skørterne og regnbuefarvede slør, på vej ud for at erobre verden.

  Målgruppe: Mellemtrinnet

  Fag: Billedkunst, dansk, historie

  Varighed: 6 timer (vejledende timetal)

  Antal: En klasse

 • Skraldestomp med Beatfactory/TRASH og Prinsens Musikkorps

  Den klassiske musik har for vane at holde til i flotte koncertsale. Men hvad sker der, når man tager den klassiske musik ud af de vante rammer og mikser den med den rytmiske musik.

  Sammen med slagtøjsspiller Jesper Mikkelsen fra Beatfactory skal eleverne stompe sig gennem masser af fede rytmer og grooves og skabe deres egne instrumenter af genbrugsmaterialer. Derudover skal eleverne øve et nummer, som skal spilles på Spotlight Festivalen i uge 20 sammen med Prinsens Musikkorps og stompduoen TRASH, som Jesper er den ene del af.

  En væsentlig del af workshopsne er, at eleverne lærer om lyd – hvilke materialer skal der til for at skabe en sprød lyd, en dyb lyd, en skurrende klang eller et dump drøn. Eleverne skal være undersøgende, innovative og eksperimenterende i deres søgen efter de rigtige lyde.

  Målgruppe: Mellemtrinnet

  Fag: Musik

  Varighed: 2 besøg af 45 minutter til stompworkshop med mellemliggende instrumentkonstruktion i klassen.

  Antal: En klasse

 • Kørende Kunst med En Hemmelig Klub

  Gør din cykel til et kunstværk sammen med kunstnerduoen En Hemmelig Klub. Sammen med børnene skaber de udsmykninger til deres cykler, som passer sammen med de cykelportaler, som bliver skabt i hver centerby og Vejle. Der skal laves seje bannere, frynser, vindposer eller Spoke cards – ark af karton eller andet materiale, der kan flettes ind mellem cyklens eger.

  Til selve Spotlight Festivalen samles portalerne og den herlige cykelbane vil kunne køres på med de pyntede cykler, som kommer til at passe sammen i farver og tema.

  Målgruppe: Indskoling

  Tid: 1.5 time

  Antal: En klasse og deres lærer

  En Hemmelig Klub har udarbejdet instruktioner til pynten, så I selv kan arbejde videre med gøre cyklerne til små kunstværker.

 • Upcykling af tøj med Baunbæk

  Skab nyt tøj af dit gamle sammen med designer Rikke Baunbæk. Upcykling af tøj er det nye sort, og nu kan eleverne lære at designe nye t-shirts, beanies, shorts eller skønne kaktusser.

  Med grundig instruktion danner Rikke rammen for, at eleverne kan slå sig løs i design og sy-fasen og blive inspireret til, hvordan gammelt tøj kan få nyt liv.

  Rikke har også forfattet undervisningsmateriale til hvert forløb, så lærer og elever kan arbejde videre med at designe upcyklede klæder.

  Målgruppe: Ældste på mellemtrinnet, valghold

  Fag: Håndværk og design

  Timer: 6-8 lektioner (vejledende timetal)

  Antal: En klasse

 • Heksering og gamle ting med Giveegnes Museum og Kulturskolen

  Giveegnes Museum og Kulturskolen

  De fleste kender til, at man stadigvæk tror på ting og handlinger, der giver held eller uheld, fx at krydse fingre, 13 til bords eller en sort kat på vejen.

  I gamle dage var det meget mere udbredt med den slags folketro, og man troede rent faktisk på hekse (man turde i hvert fald ikke helt lade være).

  Derfor gjorde man forskellige ting, for at afværge hekseangreb og undgå at heksen fik magt over én. Dette kunne bl.a være at hænge noget op, der skulle holde det onde væk.

  På Giveegnens Museum skal I høre meget mere om det, men også selv være kreative i form af at skabe en ring med magiske ting, som kan afværge det onde. Fx ved sine bevægelser, lyde eller/og genstandene. Vi genanvender en masse gamle ting og sager fra museets samlinger og monterer disse på ringen, som kommer til at fungere som en uro og/ eller vindspil.

  Elevernes tanker og refleksioner, der ligger til grund for værket, skrives ned og udstilles sammen med værket på Spotlight Festivalen.

  Tid: Ca 3 timer

  Forberedelse:

  Forud for besøget vil klassen modtage et eventyr/fortælling, som læses og reflekteres over. Det drejer sig bl.a om at få en forståelse for, at eventyret er fra en tid, hvor folketro var et billede på, hvordan man opfattede den virkelighed, man var en del af.

  Tid: ca 1 lektion

  Fag: Kristendomskundskab, dansk og billedkunst

  Klassetrin: 4.-6. kl.