Om Spotlight

Spotlight er hele Vejle Kommunes kulturfestival for og af børn og unge. Spotlight er endda Danmarks største festival rettet mod børne- og ungekultur, og afvikles over 5 dage i maj.

Spotlight i praksis  

Spotlight er helt konkret et tilbud til Vejle Kommunes dagtilbud og skoler, om en række kreative forløb i løbet af året, som ender ud med Spotlight Festivalen i maj. Festivalen afholdes hvert år i Børkop, Egtved, Jelling, Give og Vejle. Læs mere om datoerne for 2024. 

De kreative forløb kan man gratis modtage, mod at man deltager i en af de fem festivaldage. Årets kreative forløb kan du læse mere om her. 

Spotlight formidler og tilrettelægger de forskellige kreative forløb. Alle forløb giver et output, som bliver en implementeret del af festivalen. Det er uanset om børnene skaber en skulptur, dans, sang, video eller noget helt andet.  

 

Spotlights mission

Den ene kan tegne. Den anden kan regne. Hvad kan du? 

Spotlights formål er at udfordre børn og unge mennesker på deres kreativitet og evne til at (turde) tænke ud af boksen.  

Vi er alle gode til forskellige ting, og nogle gange opdager man ud af det blå et talent, som man ikke anede at man havde.  

Men her hos Spotlight venter vi ikke på tilfældigheder, og er tværtimod stolte over at skabe rammerne for, at børn og unge mennesker bliver opfordret til at undersøge endnu uudforskede talenter og interesser. 

Det handler for os om at skabe rammer for: 

  • Anderledeshed 
  • Kreativitet, vildskab og fantasi 
  • Blik på verden med nye eller anderledes briller 
  • Blik på sig selv med nye eller anderledes briller 
  • Fællesskab og det fælles tredje 

Vi skaber et mere nuanceret billede af os selv og hinanden, når flere og flere egenskaber anerkendes og får lov og opfordres til at blomstre.  

Det er nemlig børnene og de unge mennesker, som skal udvikle Danmark i fremtiden. Vi vil klæde dem på til dette arbejde, ved at have fokus på deres kreative færdigheder. Spotlight har muligheden for at være kreativ på anderledes og skøre måder, og det bedste er, at vi hvert år ser børnene gribe det. Men hvem ville ikke det, når man eksempelvis tidligere har fået lov til at male på spritnye Panayotis brudekjoler?

 

Er du selv kreativ? 

Hvis I som skole/dagtilbud selv har en ide til et spændende forløb eller har et færdigt produkt I godt kunne tænke jer at vise frem på en eller flere af festivalens dage kan I læse mere om dette i Vær med. 

Spotlight 2018