Om Spotlight

Spotlight er hele Vejle Kommunes kulturfestival med og af børn og unge. Festivalen afholdes hvert år i Børkop, Egtved, Jelling, Give og Vejle.

Spotlight 2018

Spotlight viser børn og unges glæde ved at få kreative udfordringer. De fleste forestillinger og udstillinger på festivalen skabes af børn og unge fra Vejle Kommune. Op til festivalen arbejder de sammen med ildsjæle og professionelle kunstnere om at skabe deres egne værker. Alle aktiviteter på Spotlight er inspireret af årets Spotlight-tema.
Spotlight er Danmarks største festival rettet mod børne- og ungekultur. Den afvikles over 5 dage i maj.

Spotlights mission

’At udfordre børn og unges kreativitet’.
Hensigten er at fremme børn og unges læring og evne til at tænke ’ud af boksen’. Det mål ønsker vi at nå gennem fokus på de kreative færdigheder. 
Målet er at få kreative og nytænkende unge mennesker, der skal være med til at udvikle Danmark i fremtiden.

Spotlight i praksis

Spotlight er et samarbejde med institutioner og skoler i Vejle Kommune. En række professionelle kunstnere og ildsjæle tilknyttes og tilbyder forskellige kreative projekter målrettet børn og unge. På Spotlights sekretariat tilrettelægger og formidler vi de forskellige tilbud. Alle kommunens skoler og institutioner kan søge disse workshops, som bliver fordelt af Spotlight sekretariatet. Alle projektforløb kulminerer til selve festivalen i maj måned. Her samles deltagerne i Børkop, Jelling, Give, Egtved og Vejle hvor projekterne præsenteres.