Teatret KrisKat

Gadeteateret kommer til alle Centerbyer og til Vejle med forestillingen Happiness

Hvis du en septembermorgen undrer dig over to luskebuske, der nærstuderer din by, så kan du opleve forklaringen nogle timer senere. Der er nemlig intet suspekt ved Paul Gordon og Kristian Dinesen. De er skuespillere og er i gang med at forberede deres roller i det delvis improviserende gadeteater Happiness. Det gæster Give, Børkop, Jelling, Egtved og Vejle under børnekulturfestivalen Spotlight i uge 38.

Senere på dagen dukker de så op i byerne iført fantasifulde kostumer som to lykkeriddere, der er på jagt efter lykken i det Danmark, der i år har mistet pladsen som verdens lykkeligste land til Norge.

Det er kommet Kong Løkke, som han naturligvis hedder, for øre, og han vil nu finde danskernes lykke sammen med sin ridder og meget amerikanske svigersøn, der kommer direkte fra spille- og underholdningsbyen Las Vegas.

I USA er de ikke bange for store armbevægelser og glimmer, så de sølvglinsende lykkejægere bærer noget spektakulært fodtøj, powerstilts. Det er spring- og løbestylter lidt som dem, para-atleterne benytter. De giver lykkeridderne en iøjnefaldende fjedrende, hurtig og højtspringende gang i den hæsblæsende jagt på uforfalsket ægte lykke.

Publikum bidrager med lykke-ord

Publikum skal ikke blot at bevæge sig rundt på festival pladserne med forestillingen, men også skrive, hvad lykke er for dem. Det skal Paul Gordon og Kristian Dinesen, så spille med ind i deres bevægelige forestilling, som også udnytter bybilledet; gader, torve, butikker og hvad de ellers er kommet forbi.

"Det er naturligvis fristende, at vi har Kong Løkke til at lede efter lykken, men der er nu ikke politiske budskaber i stykket," forklarer Teatret KrisKats Kristian Dinesen.

"Det vigtige er hvilke ord, der beskriver lykke for publikum. Hvis du kommer tæt nok på, så bliver du draget ind i forestillingen. Vi finder hver dag i hver by nye oplevelser blandt børn, bygninger, mobiler, dyr, lyde, farver osv, så ingen forestillinger bliver ens," lover skuespilleren bag den bevægelige forestilling, som ruller rundt i byerne med en trækvogn med musik og rekvisitter.

Udtryksmulighederne er mange: mime, musik, humor, volapyk, dansk og engelsk. For ligesom den ene lykkeridder kommer fra Las Vegas, så kommer Paul Gordon fra USA, og han kan udfordre danskernes oplevelse af lykke og se på den nordiske lykke med friske øjne. Samtlige nordiske lande ligger i top 10 på FN's " World Happiness Report 2017".

Rapporten rummer mange lange ord og indviklede overvejelser, men du kan også bare tage til Spotlight festivalen i uge 38 med dine egne lykke-ord og få dem foldet ud i gadeteatret Happiness.

Kriskat
Gadeteater
Spotlight og lykke