Se 'Livets træ' til Spotlight Festival

9. klasse på Thyregod Skole har både snedkereret et solidt livets træ og arbejdet med identitet for at beskrive, hvem de er i tekst og billeder. Dermed får træet mange forskellige blade, som du kan opleve til Spotlight festivalen.

Det var et huskunstnerprojekt med forfatter Wenche Thinnesen Vogtmann, som i løbet af en uge fik klassen til at tænke, føle, fotografere og skrive om deres identitet.

Wenche har også selv fået meget ud af projektet – for eksempel da eleverne en dag skulle have tre ting med, de værdsætter. De fleste havde noget, der relaterede til venskaber. Og alle havde noget fra familien med; for eksempel i form af et foto.

”Klassen blev meget hurtigt meget dybe om identitet. Det var enormt spændende, og til slut evaluerede eleverne virkelig også i dybden. Det var et fedt samarbejde med Thyregod Skole. De unge var meget imponerende, selv om vi arbejdede med noget meget personligt,” fortæller Wenche.

Når 9. klasse har bind for øjnene på billederne, er det fordi de også arbejdede med sanserne. Hvordan vi oplever, når vi udelukker en sans. Og selv om vi registrerer sammen, så registrerer vi meget forskelligt.

Livets træ
Spotlight festival og identitet
Spotlight festival Identitet