Forestillingen Venner på Vejen

Unge skaber deres egen Spotlight-forestilling

’Fra manuskript til en færdig forestilling’. Sådan seks almindelige ord lyder da ikke afskrækkende. Men alligevel. Det er en enorm opgave, 19 friske skoleelever fra Vejle Kommune har kastet sig over.

De skal ’bare’ lige skrive, sætte musik til og så opføre forestillingen ‘Venner på Vejen’, temaet for årets Spotlight festival, hvor de unge skal spille deres stykke to gange i Mariaparken i Vejle.

De kom rigtig godt i gang efter en intens arbejdsuge i begyndelsen af skoleferien, hvor de 19 forfattere, musikere og skuespillere fandt sammen om forestillingen i Vejle Kommunes Feriepas.
Men nu er ferien forbi, og arbejdet i skole og teater fortsættes i Xeneriet i Spinderihallerne.

De teateraktive unge og de tre tovholdere, instruktør Louise Nissen, musiker Mads Engell og forfatter Jim Højberg, sat en lørdag og en søndag af til at få forestillingen på skinner. Spotlight-ugen, uge 38, nærmer sig hastigt. Det hele skulle gerne være på plads til generalprøven torsdag den 21. september. Sangene skal klinge, musikken skal sidde lige i øret, replikkerne skal være sikre og kostumerne klar på bøjlerne.

Venskab hele livet

Temaet ‘Venner på Vejen’ har inspireret de unge til at skrive scener fra et helt liv. Fra barndommen til - nå, ja afslutningen må vente til forestillingerne i Mariaparken, men det kan godt røbes, at de både kan spille teater og spille musik, synge og mime og især skrive, udvikle karakterer og dramatisere en historie, der er dem nær. Og at noget af scenografien er inspirereret af de gamle stumfilm.

Venner på vejen forestilling
elever skriver teaterstykke
Livets vej
Amatørteater om Venner på Vejen